این هفته گردشگری ادبی

موزه هانس کریستین آندرسن با الهام از افسانه ها در دانمارک افتتاح می شود

موزه جدید هانس کریستین آندرسن قرار است تابستان امسال در اودنسه ، جایی که نویسنده معروف دانمارکی متولد شد ، افتتاح شود.

آندرسن در سال ۱۸۷۵ درگذشت و به خاطر قصه های بی انتهایی مانند ملکه برف ، جوجه اردک زشت ، لباس های جدید امپراطور ، سرباز قلع ثابت قدم ، بلبل ، شاهزاده خانم و نخود ، پری دریایی کوچک و دخترک کبریت فروش شناخته شده است. معماران این طرح”ایده پشت طراحی معماری موزه را شبیه روش آندرسن بود ، جایی که یک جهان کوچک ناگهان به یک جهان بزرگتر گسترش می یابد.”

فضای هنری فراگیر با هدف ایجاد احساس قدم گذاشتن در قصه های افسانه ای اندرسن با استفاده از معماری ، صدا ، نور و جریان تصاویر است. مساحت باغ ها و ساختمان ها تقریباً ۹۰۰۰ متر مربع است و نمایشگاه به خانه کودکی واقعی او منتهی می شود. ساختمان اصلی یک کافه و امکانات بازدیدکنندگان را در خود جای داده است و یک خانه کودک و موزه زیرزمینی وجود دارد که با باغ جادویی اطراف در هم آمیخته است.

شکوه داستان سرایی، اخلاق و هنر تجسم در خلق حماسه­ های وطن پرستی در شاهنامه فردوسی، لطافت عشق و انتهای دوست داشتن را در اشعار حافظ، مراحل انسان شدن با گام­های تعریف شده برای از زمین به آسمان رسیدن را در اشعار مولانا به راحتی میتوان به باغ موزه­های شعر و ادب پارسی تبدیل کرد . سرزمین ما سرشار از الماس های بی بدیل ادبیات است که با خلاقیت میتواند ذهن های عاشق را از سراسر جهان به سوی ایران بکشاند.

 خانه ­های نویسندگان دوران معاصر ، آرامگاه­های شاعران و ادیبان و فضاهایی که داستان­ها و وقایع کتاب ها در آن رخ داده است از مهم ترین مکان­های دارای پتانسیل برای ارائه گردشگری خلاق گردشگری ادبی است.

روستا‌های شمال خراسان محلی که وقایع رمان کلیدر محمود دولت آبادی در آن رخ داده است.یکی از مکان هایی که عاشقان کتاب مشتاق دیدن آن هستند.

هتل  جهان اصفهان با عطر افکار نویسندگان و شعاران بزرگ دیروز در غبار فراموشی امروزی ­ها

از این نمونه مکان­های دارای ارزش 
هتل جهان یا آمریک هتل است ، نام هتلی متعلق به دوره پهلوی اول در غرب چهار باغ عباسی که محل اقامت بسیاری از افراد سرشناس بود که به اصفهان سفر می‌کردند . از آن جمله می‌ توان به عارف قزینی، آرتور اپهام پوپ، صادق هدایت و… اشاره کرد که میهمان این هتل بودند. صادق هدایت اردیبهشت ماه ۱۳۱۱ به اصفهان سفر کرد و در این هتل اقامت گزید . وی در سفرنامه‌ اش با عنوان «اصفهان نصف جهان» آورده است : من یکسر وارد میهمان خانه آمریک شدم و تلافی بی‌ خوابی شب گذشته را در آوردم. طرف عصر بود که به تماشای شهر رفتم.

سهام:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *