ارمنستان، سرزمینی با تاریخی کهن و فرهنگی غنی، مقصدی است که برای هر گردشگری تجربههای بهیادماندنی را به ارمغان میآورد. جاهای دیدنی ارمنستان بی شمارند از کلیساهای باستانی و معابد تاریخی گرفته تا مناظر طبیعی خیرهکننده، ارمنستان جاذبههای گردشگری فراوانی دارد که میتواند هر بینندهای را مجذوب خود کند.
آشنایی مختصر با جاهای دیدنی ارمنستان
در سرتاسر کشور ارمنستان جاهای دیدنی و تفریحی زیادی وجود دارد که در ادامه به معرفی تعدادی از جاهای دیدنی ارمنستان می پردازیم.
۱- مجسمه مادر ارمنستان:
اغلب مجسمههایی که در شهرهای گوناگون قرار دارند، از اهمیت فرهنگی زیادی برخوردارند، مخصوصا اگر بخشی از تاریخ آن ملت را نیز یدک بکشند. مجسمه مادر ارمنستان (هاختاناکی ایگی) از مهمترین جاهای دیدنی ارمنستان در ایروان است.
برای آشنایی با جاهای دیدنی دبی با ما همراه شوید.
۲- کاسکاد ایروان ( هزارپله ایروان)
مجموعه کاسکاد، یکی از جاهای دیدنی ارمنستان است این مجموعه راه پله با شکوه و عظیمی است که در کشور ارمنستان واقع شده است و مرکز شهر ایروان را به پارک هافتناک و خیابان مانیومنت پیوند میدهد. درون این مجموعه سیستم پله برقی متناسب با ارتفاع بنا تعبیه شده است.
۳- باغ گیاه شناسی ایروان
باغ گیاهشناسی ایروان که در سال ۱۹۳۵ در شمال شرقی ایروان افتتاح شد به یکی از جاهای دیدنی ارمنستان تبدیل شده. این مجموعه که به فرهنگستان ملی علوم ارمنستان تعلق دارد، مساحتی معادل ۸۰ هکتار را اشغال کرده است. و بالغ بر صدها نمونه از گیاهان بومی ارمنستان را به نمایش می گذارد.
۴- دریاچه سوان
دریاچه سوان، بزرگترین دریاچه منطقه قفقاز است که از مهمترین جاهای دیدنی ارمنستان به شمار میآید و همچون مرواریدی در پهنه کوهستانهای شرق ایروان جا خوش کرده است. این دریاچه به چشمان آبی ارمنستان و جواهر ارمنستان شهرت پیدا کرده و از بهترین جاهای دیدنی ارمنستان محسوب می شود.
دریاچه سوان، که یکی از بزرگترین دریاچههای آب شیرین جهان است، با فرا رسیدن تابستان، مکانی ایدهآل برای تفریحات آبی میشود. اطراف این دریاچه نیز مکانهای دیدنی فراوانی وجود دارد که از جمله آنها میتوان به صومعه سواناوانک و قبرستان نوراتوس اشاره کرد.
۵- کلیسای جامع سنت گریگور
کلیسای جامع سنت گریگور روشنگر که با نام کلیسای جامع سنت گریگور لوزاوریچ نیز شناخته میشود، بزرگ ترین کلیسای جامع حواری ارمنی در جهان به شمار میرود. نمای بیرونی و فضای درونی این کلیسای عظیم برای بازدیدکنندگان و گردشگران بسیار جذاب است و از معروفترین جاهای دیدنی ارمنستان محسوب می شود.
۶- صومعه گغارد
یکی از جاهای دیدنی ارمنستان که هر گردشگری را به سمت خود جذب می کند، صومعه گغارد است. این بنا صومعهای قرون وسطایی است که بخشی از آن روی کوه و از دل صخرههای سنگی تراشیده شده است. قدمت کلیسای اولیه به ۱۲۱۵ بازمیگردد و ساخت مجموعه صومعه در قرن چهار میلادی صورت گرفته است. این صومعه با معماری جالب و دیدنی خود و در محاصره صخرهها در میان درهای زیبا، در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است
۷- کلیسای اچمیادزین
یکی از جاهای دیدنی ارمنستان که باید در سفر به ارمنستان از آن بازدید کرد، کلیسای اچمیادزین است، که به عنوان اولین کلیسای مسیحیت در جهان شناخته میشود. این کلیسا نه تنها از نظر معماری بلکه به دلیل جایگاه تاریخیاش در میان مسیحیان ارزشمند است.
پایتخت ارمنستان، ایروان، خود به تنهایی میزبان جاذبه های فراوانی است. مجموعه کاسکاد ایروان، که مجموعهای از پلهها و باغ های زیبا است، یکی از این جاذبه هاست که هنر و تاریخ را در هم آمیخته است. همچنین، بازار سرپوشیده ایروان مکانی است برای تجربه فرهنگ و غذاهای محلی ارمنستان.
یکی دیگر از جاهای دیدنی ارمنستان دیلیجان است، این منطقه که به سوئیس ارمنستان معروف است، با جنگل های سرسبز و مناظر کوهستانی اش، یکی از بهترین جاهای دیدنی ارمنستان است که مکانی ایده آل برای کسانی است که به دنبال آرامش و تجربه طبیعت هستند. پارک ملی دیلیجان و صومعه های تاریخی مانند حاغارتسین و گوشاوانک، از جمله جاذبه های این منطقه هستند.
این تنها بخشی از جاذبه های دیدنی ارمنستان است که هر گردشگری را به سفری خاطره انگیز دعوت میکند. ارمنستان با ترکیبی از تاریخ، فرهنگ و طبیعت، مقصدی است که قطعاً باید در لیست سفرهای هر فردی قرار گیرد. اگر به دنبال تجربهای متفاوت و غنی از فرهنگ هستید، سفر به ارمنستان را از دست ندهید.
ارمنستان، سرزمینی کهن با مناظر طبیعی خیره کننده و جاذبه های تاریخی فراوان، مقصدی است که هر گردشگری را به وجد میآورد. از دریاچه های آرام و کوههای سر به فلک کشیده گرفته تا صومعه ها و کلیساهای باستانی، ارمنستان تجربهای منحصر به فرد از تاریخ و طبیعت را ارائه میدهد.
باغ گیاه شناسی ایروان، که بیش از ۲۰۰ گونه بومی و گیاهی نادر و کمیاب را در خود جای داده است، مکانی است برای قدم زدن و لذت بردن از تماشای گل های رنگارنگ و گیاهان متنوع. این باغ، که به فرهنگستان ملی علوم ارمنستان تعلق دارد، اغلب در برنامه گردشگران قرار میگیرد.
پارک ملی شیکاهو، با دشتهای ناشناختهاش، مانند سرزمینی ناشناخته است که بسیاری از بخش های آن هنوز کشف نشده. این پارک شگفتانگیز میتواند به یکی از زیباترین خاطرات طبیعتگردی در میان جاهای دیدنی ارمنستان برای شما تبدیل شود.
کوه آراگاتس، آتشفشان خفتهای که در دل چهار قلهاش مقصد محبوب کوهنوردان است، منظرهای جادویی خلق کرده است. این کوه آتشفشانی خاموش، همنشینی صخرهها و گیاهان را به نمایش میگذارد و شما را به آرامشی بی پایان دعوت میکند.
صومعه نوراوانک، که به معنای نو ارمنستان است، بهواسطه سابقهی طولانی حضور دین مسیحیت در آن پر از کلیساهای رنگارنگ و مختلف است. این صومعه، که در سالهای ۱۹۰۰ تا ۲۰۰۰ مورد بازسازی قرار گرفته، یکی از مراکز مهم مذهبی فرهنگی ارامنه محسوب میشود.
این تنها چند نمونه از جاذبههای بیشمار ارمنستان است که هر کدام داستانها و زیباییهای خاص خود را دارند. ارمنستان، با مناظر طبیعی دلانگیز و روحبخش خود، میتواند مقصدی رویایی برای علاقهمندان به طبیعت و تاریخ باشد. اگر به دنبال تجربهای متفاوت و غنی از فرهنگ هستید، سفر به این کشور زیبا را در برنامه خود قرار دهید.
تاثیر غذاهای سنتی ارمنستان بر جذب گردشگر
آشپزی ارمنستانی، بازتابی از تاریخ و جغرافیای منطقهای است که ارمنیها در آن زندگی کردهاند و امپراتوریهای ارمنی در آن وجود داشتهاند. این آشپزی نشاندهنده محصولات سنتی و حیواناتی است که در مناطق مسکونی یا تحت کنترل ارمنیها پرورش یافتهاند. تهیه غذاهای گوشتی، ماهی و سبزیجات در آشپزخانه ارمنی اغلب نیازمند پر کردن، فراوری و پوره کردن است. بره، بادمجان و نان لواش از ویژگیهای اصلی آشپزی ارمنستان هستند.
ارمنیها به جای ذرت و برنج، ترجیحاً از گندم شکسته استفاده میکنند. طعم غذاها بیشتر به کیفیت و تازگی مواد تکیه دارد تا استفاده بیش از حد از ادویهجات. گیاهان تازه به طور گستردهای هم در غذا و هم به عنوان همراهان استفاده میشوند. گیاهان خشک در زمستان زمانی که گیاهان تازه در دسترس نیستند، استفاده میشوند.
گندم به عنوان دانه اصلی در انواع مختلفی مانند گندم کامل، گندم پوستکنده، بلغور (گندم شکسته پخته)، سمولینا، فارینا و آرد یافت میشود. تاریخچهای، برنج بیشتر در شهرها و در مناطق خاصی که برنج کشت میشد (مانند مراش و منطقه اطراف ایروان) استفاده میشد.
حبوبات به طور گستردهای استفاده میشوند، به ویژه نخود، عدس، لوبیا سفید و لوبیا قرمز. آجیلها هم برای بافت و هم برای افزودن مواد مغذی به غذاهای لنتن استفاده میشوند. از آجیلهای اصلی میتوان به گردو، بادام و کاج اشاره کرد، اما همچنین فندق، پسته (در کیلیکیا) و آجیلهای درختان منطقهای نیز استفاده میشوند.
میوههای تازه و خشک هم به عنوان مواد اصلی و هم به عنوان عوامل ترش استفاده میشوند. به عنوان مواد اصلی، از میوههای زیر استفاده میشود: زردآلو (تازه و خشک)، به، طالبی و دیگران. به عنوان عوامل ترش، از میوههای زیر استفاده میشود: توتهای سماق (به صورت خشک، پودر شده)، انگور ترش، آلو (چه ترش یا خشک)، انار، زردآلو، گیلاس (به ویژه گیلاس ترش) و لیمو. علاوه بر برگهای انگور، برگهای کلم، چغندر، برگهای ترب، برگهای توتفرنگی و دیگران نیز پر میشوند.
آشپزی ارمنستانی، همچنین تأثیرات فرهنگی و امپراتوریهای مختلفی را که شامل بیزانسیها، فارسها، عربها و عثمانیها میشوند، منعکس میکند. این تأثیرات بافت پیچیدهای از طعمها و سنتهای آشپزی را ایجاد کردهاند که همچنان به تعریف آشپزی ارمنستانی ادامه میدهند.